Také si Vánoce bez cukroví jednoduše neumíte představit? Vybavte se na jejich pečení sadou vykrajovátek od italské značky Guardini. Můžete tak vytvořit nejen chutné, ale i nádherně vypadající vánoční cukroví.
První použití a péče o vykrajovátka
Před prvním použitím pečlivě vykrajovátka umyjte. Je potřeba si uvědomit, že před použitím vykrajovátek se doporučuje také propláchnout je vodou.
Pro správné pečení je důležité dát pozor i na vnitřní stranu vykrajovátek. Tu lehce potřete olejem, máslem či margarínem, aby se cukroví lépe uvolnilo. Tímto krokem zaručíte, že se nechytí na stěny a bude mít pěkné tvary.
Použití vykrajovátek a výsledný efekt
Vykrajovátka jsou vhodná pouze pro troubové pečení. V žádném případě by se neměla používat na otevřeném ohni, nad plynovým sporákem nebo na grilu venku. Při použití čištěte výrobek pouze v ruce a neodstraňujte žádné části anebo zbytečně výrobek nedeformujte.
Je potřeba mít na paměti, že teplota v troubě by neměla překročit 230 °C. Před vyjmutím dortu nechte vždy formu alespoň částečně vychladnout. Pokud byste vykrajovátka použili na nedostatečně vychladlé hmotě, mohla by dojít k deformaci a znehodnocení jejich kvality.
Zjistěte více o sadě čtyř vánočních vykrajovátek od Guardini.
Úklid a skladování vykrajovátek
Po každém použití vykrajovátka pečlivě umyjte a následně je důkladně vysušte. Vykrajovátka ukládejte na suchém místě, kde by neměla být v kontaktu s jinými kovovými předměty. To by mohlo vést k zápachu a nečistotě, kterou je potom nesnadné odstranit. Pokud dodržíte všechny postupy, máte zaručenu dlouhou výdrž vykrajovátek a budete se moci těšit na mnoho dalších vánočních pečení.